Achterhoek Berkelland Rally

08-09-2021 22:07
Achterhoek Berkelland Rally-2021-09-08 22:07:08

Brouwer Rallysport op volle sterkte naar achterhoek

Op 5 oktober aanstaande vindt voor de eerste maal de Achterhoek Berkelland Rally plaats in de omgeving van Eibergen. Organisator en rallyfan Marijn Visser heeft van zijn ideeën werkelijkheid gemaakt en zo lijkt, een prachtig evenement neergezet, waarvoor hulde! Zijn doorzettingsvermogen en interessante affiche zorgen in deze eerste editie direct voor een mooi gevuld deelnemersveld van bijna 60 equipes!

 

Om dergelijke initiatieven te steunen en uiteraard leerzame en plezierige rallykilometers te maken komt Brouwer Rallysport met zowel de Mitsubishi Lancer EVO X als de Audi S2 Quattro aan de start. De organisatie heeft vader en zoon Brouwer resp. startnummer 8 en 9 gegeven.

 

Gerben Brouwer / Lisette Bakker – Audi S2 Quattro (sn.8)

Na de bijzonder succes verlopen Hellendoorn Rally gaat Gerben met zijn machtige Audi S2 Quattro van start in de Berkelland Rally. Navigator voor dit evenement is Lisette Bakker, waar Gerben twee maal eerder mee gereden heeft. Als alles volgens plan verloopt kan dit, na 9 jaar, de voorlaatste rally worden met de Audi Quattro.  De Audi zal binnenkort in de verkoop gaan en er liggen plannen klaar om een nieuw rallywapen op te bouwen. Het team zit, twee weken na de Hellendoorn Rally, nog in het goede ritme en hoopt ook in deze rally een mooi resultaat neer te gaan zetten.

 

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (sn.9)

Teleurstelling heeft plaats gemaakt voor nieuwe motivatie!  De laatste twee rally`s van dit jaar wil het team finishen en daarmee de nodige leerzame kilometers met de Mitsubishi maken. Enkel door kilometers te maken en daarin ervaring op te doen, kun je progressie boeken , en dat is dit jaar door technisch malheur amper gelukt. Inmiddels is de EVO voorzien van een nieuwe achter differentieel en kijkt het team uit naar de nieuwe rally in Eibergen .

 

De rally wordt verreden over 147km , waarvan 80km op snelheid verdeeld over 6 klassementsproeven.  Het wegdek bestaat voor 85% uit verharde ondergrond.

 

Na de keuringen en verkenningen op de zaterdagochtend zal de eerste deelnemer omstreeks 13.00u startten en rond de klok van 18.00u finishen bij het openlucht theater in Eibergen.

 

Meer informatie over de rally vindt je op www.achterhoekberkellandrally.nl

 

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.