Brouwer Rallysport in Achterhoek

08-09-2021 22:07
Brouwer Rallysport in Achterhoek-2021-09-08 22:07:43

P7 en P9 voor Brouwer Rallysport in Achterhoek

Op 5 oktober jl. werd in Eibergen en omgeving voor de eerste maal de Achterhoek Berkelland Rally georganiseerd.  Ondanks dat de wedstrijd amper 2 weken na de Hellendoorn Rally werd verreden, wist de organisatie toch bijna 60 deelnemers te trekken. Een puike prestatie voor een splinternieuwe rally!

De rally werd verreden over 3 verschillende klassementsproeven met een zeer snel karakter over diverse ondergronden. Deze 3 mooie proeven moesten elk 2 maal worden afgelegd, waardoor er aan de finish 80 kilometer tegen de klok was gereden.


Gerben Brouwer & Lisette Bakker – Audi S2 Quattro

In de Hellendoorn Rally werd Gerben genavigeerd door Erik de Wild. Ditmaal werd de rechter stoel bezet door een andere zeer ervaren navigator, Lisette Bakker.
Gerben zat nog in het ritme van de succesvol verlopen Hellendoorn Rally (Die Bakker met van den Heuvel overigens won) en kon direct goed van start op de eerste proef.
Door constant en snel te rijden wist Gerben met de pijlsnelle Audi direct tijden te draaien binnen de top 7 van het algemene klassement. In het verleden reden Gerben en Lisette al een aantal keren samen dit voelde vanaf de eerste meter dan ook meteen vertrouwd aan.

Op de derde proef was het bijna einde rally voor de equipe… Op een onverhard deel schoof de auto van de weg, echter wist Gerben de auto gelukkig snel uit die situatie te krijgen door gas te blijven geven en de auto de juiste richting in te sturen.
Halverwege de rally keek het duo dan ook tevreden terug en kreeg de Audi zijn verdiende service.

Als 7e in het algemene klassement ging men van start voor de tweede boucle.
Ook deze wist de equipe zonder noemenswaardige problemen door te komen, en behaalde men de finish op een uitstekende 7e plek in het algemene klassement.

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X

Enkel in de Zuiderzee Rally (maart jl.) wist het duo aan de finish te komen en kenden tijdens deze rally geen technisch malheur.  Het voorgenomen plan om dit seizoen de auto te leren kennen en eigen te maken, in rallytermen kilometers maken, viel daarna in duigen.
Het team was daarom gebrand om in Eibergen voor de tweede maal aan de finish te komen, en leerzame kilometers te maken.
Ondanks de “korte” rally heeft men in de 6 klassementsproeven weer heel wat geleerd, en wist het team op een prima 9e plaats in het algemene klassement te finishen.
Over twee weken staat het team aan de start van de Twente Rally in Hengelo (ov). en heeft weer genoeg informatie verzameld om daar weer een stap te zetten.

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.