Twente Rally

08-09-2021 22:08
Twente Rally-2021-09-08 22:08:07

Brouwer wil seizoen positief afsluiten in Twente Rally

De herfst doet zijn intrede en rally rijdend Nederland maakt zich weer klaar voor de laatste rally van het rallyseizoen. Traditioneel is dat de Twente Rally in de omgeving van Hengelo (ov).
Sinds vorig jaar is de rally weer “terug” naar een twee dagelijks spektakel.  Dit jaar staan er maar liefst  110 deelnemers (!) aan de start van de Twente Rally, Twente Historics Rally én Twente Short Rally.  Brouwer Rallysport uit het Drentse Rogat brengt twee auto`s aan de start van de rally.
Gerben Brouwer zal wederom met navigator Lisette Bakker aantreden, in –waarschijnlijk- de laatste rally met de bloedsnelle Audi S2 Quattro.
Pierre Brouwer en Paul Helmink hopen deze rally weer veel leerzame kilometers te gaan maken met de Mitsubishi Lancer EVO X en hun 3e finish van dit jaar te noteren.
 

Gerben Brouwer & Lisette Bakker – Audi S2 Quattro (sn.12)

Na een ronduit teleurstellende eerste seizoenshelft, waarin de anders zo betrouwbare Audi diverse technische mankementen kende, wist Gerben in Hellendoorn en Eibergen de auto weer aan de finish te brengen.  Met respectievelijk een 11e en 7e plaats in het algemene klassement was het team bijzonder tevreden!
Het team van Brouwer Rallysport heeft inmiddels vergevorderde plannen voor de opbouw van een nieuwe en unieke rallyauto, en zal naar verwachting na de winterstop hiermee beginnen.
Dat betekend dat na 9 jaar trouwe dienst met mooie algemene top 10 noteringen, een 3e plaats in het Nederlands Rallykampioenschap én 3 maal winst van de West Euro Cup,  de machtige S2 een nieuwe eigenaar mag krijgen.
De rally in Hengelo zal dus waarschijnlijk het laatste kunststukje van de S2 worden in handen van Gerben
Het team is er uiteraard alles aan gelegen om nog één keer te “vlammen” en de auto met een mooi resultaat aan de finish te brengen.

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (sn.14)

Voor het “junioren” team van Brouwer Rallysport werd het eerste seizoen met de Mitsubishi één om snel te vergeten.  Door diverse technische problemen heeft het team slechts in Emmeloord en Eibergen échte leerzame kilometers kunnen maken. Gedurende het jaar zijn door malheur in Eindhoven en het snelle uitvallen in Hardenberg en Hellendoorn diverse belangrijke aan slijtage onderhevige onderdelen vernieuwd en is men nu een eigen logboek gaan bijhouden. (Dit was van de vorige eigenaar niet bekend). Daarmee wordt de EVO steeds meer “eigen” en kan men op diverse fronten op “0” beginnen.
Na een prima 10e plaats algemeen in de Zuiderzee Rally (Maart jl.) kwam het team twee weken geleden in Eibergen als 9e algemeen over de finish.  Het belangrijkste is dat de equipe in de Berkelland Achterhoek Rally op amper 80 kilometer klassementsproef veel heeft geleerd en daarin ook progressie heeft gemaakt.

 

De Twenterally bied Pierre en Paul 19 klassementsproeven en – 170 kilometer op snelheid om wederom stappen te gaan maken.  Het team wil dit jaar positief afsluiten en naast finishen een nóg beter gevoel krijgen met de auto.

 

De rally in Hengelo wordt verreden over twee etappes. Na de verkenningen en keuringen op zaterdag, wordt s`avonds in het donker 4 klassementsproeven afgewerkt.
Op zondag staan er nog ééns 15 klassementsproeven op het programma, waarna men ruim 170km op snelheid heeft gereden.  Het serviceterrein bevindt zich op parkeerterrein Thales aan Robijnstraat in Hengelo. Meer informatie over deze rally is te vinden op www.twenterally.nl

 

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.