Uitstekende seizoensopener voor Brouwer / Helmink

08-09-2021 22:17
Uitstekende seizoensopener voor Brouwer / Helmink-2021-09-08 22:17:55

Zeer verdienstelijke 9e plaats algemeen voor equipe Brouwer / Helmink

Nadat er een uitzonderlijk lange periode geen rally`s werden georganiseerd ivm de regelgeving rondom het Corona Virus, werd op 10 Juli jl. dan eindelijk weer een (Nederlandse) rally georganiseerd!
De GTC Rally in de omgeving van Zundert (Brabant) was tevens de seizoensopener van het Nederlands Rallykampioenschap 2021. Pierre Brouwer en Paul Helmink stonden met de Mitsubishi Lancer EVO X aan de start en finishten zeer verdienstelijk op een 9e plaats in het algemene klassement!

De GTC Rally is normaliter één van de grootste Nederlandse rallyevenementen en wordt in de regel over twee dagen verreden.  In rallyseizoen 2021 worden echter alle Nederlandse rally`s (eenmalig) verreden over één wedstrijddag.
De organisatie had 4 fraaie klassementsproeven in de omgeving van Zundert en Achtmaal weten te creëren en kon zich verheugen op volle startlijsten. Er was zelfs een reservelijst van teams die bij eventuele terugtrekking van een equipe alsnog konden deelnemen.
De rally omvatte de bekende en uitdagende “Nacht van Achtmaal proeven” de Hel, Klein Zundert, Rijsbergen en Oostaayen die allen 3 maal op het programma stonden in een tijdsbestek van amper 7 uren!
In die relatief korte tijd werden toch bijna 150 proefkilometers verreden in zowel daglicht als donker. Ondanks het “terugbrengen” naar één wedstrijddag kregen de teams toch een zeer uitdagende rally voorgeschoteld die genoeg uitdaging met zich meebracht.

Aan de start nagenoeg de volledige Nederlandse rallytop met snel fabrieksmateriaal en vele 4 wiel aangedreven auto`s.
Het team van Brouwer Rallysport uit Zuid-West Drenthe kwam deze rally enkel met de Mitsubishi aan de start, aangezien de nieuwe auto voor Gerben Brouwer op dat moment nog niet gereed was.

In de maanden voorafgaand aan de rally in Brabant  heeft het vakkundige serviceteam rondom de EVO X de auto tot in de puntjes verzorgd en klaargemaakt voor de eerste rallykilometers. Met als grote “aanwinst” de nieuwe sequentiele 6 versnellingbak.

Zonder enig ritme en geen enkele serieuze testkilometer kwam het team van Brouwer/Helmink aan de start van de GTC Rally. 
Het gebrek aan rally ritme en een nieuwe afstelling van de auto bood het team genoeg uitdagingen in deze rally. Alsof dat nog niet genoeg was, speelde het onzekere weerbeeld ook een grote rol in deze listige rally. Desondanks begon de rally voortvarend voor het team! 

Al snel kwam de regen met behoorlijke hoeveelheden uit de hemel en werden de uitdagende klassementsproeven spekglad. Brouwer en Helmink wisten desondanks uitstekende tijden te noteren, met als uitschieter een 6e tijd algemeen op klassementsproef de Hel!Tijdens de eerste servicemogelijkheid werd de EVO in “regenmodus” gezet, waarbij de schokbrekers werden aangepast en er een milder motormanagement programma werd gekozen op de proeven.
Overleven en op de baan blijven was tijdens deze eerste rally van 2021 het devies.Ook de bandenkeuze was van wezenlijk belang, echter had men achteraf toch op regenbanden moeten gaan rijden in het vervolg van deze rally.

De rally werd één groot avontuur voor de teams! De gehele dag bleef het nat en de klassementsproeven werden steeds gladder en listiger door de spekgladde wegen en vele modder op de weg.  Diverse teams vonden hierin hun waterloo.  De finish heelhuids bereiken was voor de meeste teams de grootste uitdaging!

Brouwer/Helmink en hun team wisten de EVO in de strijd te houden maar kenden wel een aantal hachelijke momenten. Zo werd men op een klassementsproef  (rondkoers) lange tijd opgehouden door twee auto`s die voor hen reden, waarbij de equipe in de voorste auto niets meer zag door condensvorming aan de binnenzijde van de voorruit. Na een aantal kilometers met een slakkengangetje achter dit team te hebben gereden ging men aan de kant..echter op moment dat Pierre de EVO naast deze R5 zetten brak de laatstgenoemde uit door aquaplanning en kwamen beide auto`s licht met elkaar in aanraking. Gelukkig liep dit goed af!

Ook nam men op een proef iets te veel risico op een spekgladde klinkerweg en schoof men rechtdoor. Gelukkig leverde dat amper 20 seconden tijdsverlies op en kon de equipe hun weg weer vervolgen.
Na 12 spekgladde klassementsproeven waarin het team meerdere spannende momenten beleefde werd na middernacht het finishpodium redelijk ongeschonden gehaald! 

Aangezien Pierre en Paul de tijden totaal niet hadden gevolgd, werden de heren aan de finish verrast met een 9e plaats in het algemene klassement!
Al met al een zeer spectaculaire en listige seizoensopener die bekroond werd met een uitstekende algemene top 10 klassering!

De kop is eraf!

Op 28 Augustus a.s. vindt de volgende ronde van het Nederlands Rallykampioenschap plaats. Rondom Hardenberg wordt de Vechtdal Rally verreden. 
Brouwer Rallysport zal naast de EVO X hier ook de nieuwe aanwinst van Gerben en zijn team voor het eerst gaan inzetten!


BROUWER RALLYSPORT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

-VDT LELYSTAD
-MACHWORX B.V.
-KLINKHAMER RECLAME
-DIJKMAN AUTOSCHADE
-TRITEX BEDRIJFSKLEDING
-CASTROL
-AUTOBEDRIJF BROUWER ROGAT

En diverse subsponsoren! 
Wilt u uw bedrijf ook promoten via Brouwer Rallysport? 
Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!