Tevreden gezichten bij Brouwer Rallysport!

08-09-2021 22:18
Tevreden gezichten bij Brouwer Rallysport!-2021-09-08 22:18:25

Tevreden gezichten bij Brouwer Rallysport.

De tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap werd  op zaterdag 28 Augustus jl.verreden rondom Hardenberg.  De “geliefde” Vechtdal Rally kon rekenen op een sterk en  bomvol deelnemersveld (ca. 100 deelnemers) die zeer mooie klassementsproeven bij Brucht, Engeland en Dalen kregen voorgeschoteld. Het weerbeeld was voornamelijk droog met een temperatuur van 20 graden. De kleine “miezerbuien” mochten geen naam hebben.  
Gerben en zijn team lieten hier hun vlamnieuwe Audi S1 Quattro debuteren.  Genavigeerd door teamlid en servicemonteur Robert de Graaf maakte de kleine Audi voor het eerst kennis met de klassementsproeven.
Pierre en Paul wisten de lijn van de progressie door te trekken en reden naar een verdienstelijke 12e plek in het algemene klassement!


Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mistubishi Lancer EVO X

Het serviceteam bestaande uit de gebroeders Vis (Jetze en Haje) en Guido Baks hadden de EVO na de GTC Rally (Juli jl.) weer volledig nagekeken en klaargemaakt voor de 2e rally van dit jaar. 
De eerste wedstrijd met de “vernieuwde” Mitsubishi werd er zonder enig technisch probleem gefinisht, zodat men met een goed geval kon deelnemen aan de tweede wedstrijd van dit rallyseizoen.

De start van de rally verliep enigszins rommelig.  Nadat de organisatie de startlijst enkele minuten voor de geplande starttijd nog niet had gepubliceerd was er onder de diverse teams veel onzekerheid. De verbindingsetappe naar de eerste klassementsproef was relatief kort, waardoor inremmen/banden opwarmen tot een minimum werd beperkt.
De rommelige start namen Pierre en Paul ook mee op de eerste klassementsproef, waarbij Pierre ook het juiste “informatiedisplay” op de eerste meters nog moest veranderen.  Én een “verkeerde” start van een klassementsproef zet zich vaak voort gedurende die proef.  Dat resulteerde na enkele kilometers ook direct in het niet goed luisteren naar de pacenotes, waardoor een linkse bocht voor een rechtse werd “aangehoord”…

Daarnaast ervaarden Pierre en Paul dat de achterkant van de EVO relatief vaak “uitbrak” in de bochten.
Al met al verloor het team op de eerste 2 proeven direct al de nodige secondes.
Vanaf de derde klassementsproef begon het te lopen en klokte het duo direct een uitstekende 8e tijd in het algemene klassement waarmee men de concurrentie te snel af was!

Met een goed gevoel keerde het duo terug voor de eerste service en werd het “uitbreken van de achterzijde” vakkundig verholpen door het serviceteam! Een andere compound banden en een iets andere afstelling van de schokbrekers bleken in de 2e boucle de oplossing voor de juiste afstelling!

De Mitsubishi wist zich op technisch vlak wederom uitstekend te houden , waardoor het team zich kon focussen op het steeds sneller worden met de auto.  De bochtensnelheid, maar ook de bochtentechniek en steeds later remmen werden verhoogd en uitgeprobeerd.  Dit resulteerde naast uitstekende concurrerende tijden ook een paar maal in rechtdoor schieten en andere kleine foutjes , waardoor men toch ook wel de nodige tijd liet liggen. 

Na 8 fraaie klassementsproeven klasseerde het team zich in dit sterke startveld op een uitstekende 12e plek in het algemene klassement! Een prima prestatie aangezien alle auto`s uit de top 15 wisten te finishen. 

Al met al keek men met een uitstekend gevoel terug op de tweede rally van dit jaar! Wederom een goede klassering in een sterk deelnemersveld en daarnaast wist het team achter twee ervaren Mitsubishi rijders als 3e te finishen!  En daarbij op enkele proeven ook zeer concurrerende tijden met deze mannen te rijden! De doelstelling voor deze rally werd hiermee behaald en zorgde voor zeer tevreden gezichten over de duidelijke progressie in de tweede rally met de “vernieuwde”  EVO.

Het serviceteam is inmiddels al bezig met de preparatie voor de Hellendoorn Rally, die op 18 September a.s. in Hellendoorn en omgeving wordt verreden!
Doel voor de volgende rally is wederom progressie te boeken, om constanter te worden en de foutjes te minimaliseren! En bovenal natuurlijk genieten van deze prachtige vorm van autosport!


 


Gerben Brouwer & Robert de Graaf – Audi S1 Quattro

Gespannen gezichten bij de “senioren” voor de start van de eerste échte rallykilometers van de splinternieuw gebouwde Audi S1 Quattro.  Logisch gezien de vele uren arbeid en denkwerk (ontwikkeling) voor dit nieuwe rallybommetje!

Gerben werd ditmaal voor de gelegenheid genavigeerd door Robert de Graaf.  Normaliter servicemonteur in het team, en ook voorzien van een navigatorlicentie. Een uitstekende mogelijkheid om samen de eerste meters technisch vanuit de auto te analyseren!

Het team werd vanuit de organisatie benaderd om als 0-auto deel te nemen aan deze rally. De 0-auto rijdt als eerste auto op snelheid over de klassementsproeven, en heeft als taak de laatste veiligheden op de proef te controleren en bij onzekerheden terugkoppeling te geven aan de wedstrijdleiding. Deze equipe rijdt dan ook niet mee voor het klassement van de wedstrijd.
Een ideale manier om zonder “wedstrijddruk” de eerste rallykilometers te maken.
Op het serviceterrein zorgde de nieuwe Audi in ieder geval voor veel bekijks!Uiteraard ging het duo met de nodige reserve van start. Hoe reageert de auto op diverse snelheden, in de bochten en op de verschillende ondergronden? Daar was totaal nog geen idee van. 
Na de eerste boucle vond Gerben dat de grip “ver te zoeken was” en monteerde hij zijn geliefde Michelin banden.  Daarnaast stonden de wielstanden niet optimaal, maar hier kon men op de rally nog niet veel aan veranderen.
De tweede en derde boucle verliepen een stuk beter doordat de auto veel meer grip had en uiteraard men meer gevoel met de auto kreeg.

Al met al slaagde de nieuwe S1 met vlag en wimpel voor de eerste test door  zonder technische problemen de finish te behalen.  En keek het team men met trots en  grote tevredenheid terug op de eerste rally. 

In de afgelopen week is het team aan de slag gegaan met de input vanuit de Vechtdal Rally en zal Gerben samen met Lisette Bakker van start gaan in de Hellendoorn Rally.

BROUWER RALLYSPORT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

-VDT LELYSTAD
-MACHWORX B.V.
-KLINKHAMER RECLAME
-DIJKMAN AUTOSCHADE
-TRITEX BEDRIJFSKLEDING
-CASTROL
-AUTOBEDRIJF BROUWER ROGAT

En diverse subsponsoren! 
Wilt u uw bedrijf ook promoten via Brouwer Rallysport? 
Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!