Zomertijd? Tijd voor zomerbanden!

24-03-2020 10:03
Zomertijd? Tijd voor zomerbanden!-2020-03-24 10:03:27

Aankomend weekend gaat de zomertijd in. Handige vuistregel: gaat de zomertijd in, dan verwissel je de winterbanden voor zomer-exemplaren.

Aankomend weekend gaat de zomertijd in. Handige vuistregel: gaat de zomertijd in, dan verwissel je de winterbanden voor zomer-exemplaren.
Zo’n twintig jaar geleden zaten er het hele jaar dezelfde banden onder je auto. Maar tegenwoordig zijn banden technisch zo goed, dat er aparte zomer- en winterbanden zijn. Elk met hun specifieke eigenschappen om zoveel mogelijk grip te bieden. Extra veilig dus, maar er is één ding waarmee je rekening moet houden: verwissel op tijd van winter- naar zomerbanden en vice versa. Het maakt namelijk écht uit in de hoeveelheid grip.

 

Bij 7 graden Celsius of lager is een winterband veiliger dan een zomerband. Hij heeft dan bijvoorbeeld een kortere remweg. Maar boven de 7 graden heeft de winterband juist nadelen - hij slijt bijvoorbeeld harder - en kun je beter op een zomerband rijden.

 

Rijdt u niet veel kilometers op jaarbasis? Dan is de Michelin Cross Climate een heel goed alternatief. Deze 4 seizoenenband kan het gehele jaar onder de auto blijven zitten, en is tevens ook toegestaan tijdens de winterperiode in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk.
Wij leveren hoofdzakelijk banden van Michelin (en de Vredestein of Nokian winterbanden) maar kunnen uiteraard elk gewenst bandenmerk leveren/monteren.

 

Maak nu alvast de afspraak voor de wielenwissel, eventueel in combinatie met de onderhoudsbeurt en/of APK via onze app, website of telefonisch op 0522-442022.