Pierre Brouwer

Dat de rallysport in de genen blijkt te zitten bleek al snel. In 2004 debuteerde de zoon van Gerben, Pierre, met een achterwiel aangedreven Volvo 240 in de nationale Volvo Cup.

De in 2003 opgezette Volvo Original Cup Holland was destijds een nieuwe instapklasse in de Nederlandse rallysport naar een voorbeeld van de Zweedse, Noorse en Duitse original cup. Pierre en zijn vaste co-driver Marc Groeneveld uit Hoogeveen zochten in korte tijd een compleet team om hen heen en reden met name wedstrijden in het Nederlands rallykampioenschap. De successen volgden al snel, diverse wedstrijden leverden klasseoverwinningen op. In 2005 werd de stijgende lijn doorgezet en behaalde men een keurige 2e plaats in zowel de Nationale Volvo Original Cup als het Nederlands Rallykampioenschap Groep H!

Voor aanvang van seizoen 2006 werd Pierre Brouwer al gezien als dé titelkandidaat! Dit moest natuurlijk nog wel bewezen worden. Maar men maakte alle verwachtingen waar en won met grote overmacht de Nationale Volvo Original Cup titel!

Na het behalen van de titel in 2006 , werden er in 2007 nog een aantal wedstrijden gereden met de Volvo 240 Original. Daarna werd al gauw gekeken naar een “nieuwe” , maar vooral snelle rallyauto. Diverse opties werden bekeken , maar uiteindelijk besloot men toch het merk Volvo trouw te blijven.

In 2008 werd er nog een 5-tal wedstrijden met een Chevrolet Kalos van het Deltion College Rally Team gereden in de Nationale Chevrolet Kalos Challenge. Ondanks veel technische problemen met de auto en minder ervaring met een Kalos ten opzichte van de rest van de cupdeelnemers , wist Brouwer en zijn co- Groeneveld in 3 wedstrijden op het podium te eindigen! Ook in 2011 volgde nog een optreden voor het Deltion Rallyteam uit Zwolle. Met een nieuw geprepareerde Nissan 350Z wisten Brouwer en Groeneveld tijdens de Euregio Short Rally zeer verrassend een 1e plek in de klasse en 3e plaats in het algemene klassement te behalen!

In zowel 2009 als 2010 werd er tussen de drukke dagelijkse bezigheden door gewerkt aan hun nieuwe aanwinst, een prachtige achterwielaangedreven Volvo 242 Turbo in groep A specs. Deze auto is dan ook compleet vanaf de kale carrosserie door het team opgebouwd.

Het team van Brouwer jr. heeft in 2010 hun nieuwe aanwinst gerealiseerd! En heeft de auto laten debuteren tijdens de Tank S Rally.

Door een combinatie van drukke werkzaamheden en diverse technische kinderziektes werden er in de eerste jaren met de Volvo 240 Turbo niet veel rally`s verreden . In de rally`s waar het team aan deelnam zette men, ondanks een terkort aan wedstrijdritme, vaak wel prima resultaten neer. Vaak was men de snelste equipe in het merk Volvo!

Seizoen 2015 werd aangevangen in een andere samenstelling dan de 10 voorgaande rallyjaren. Navigator Groeneveld verliet het “toneel” , en zijn plaats werd ingenomen door Paul Helmink. Die als navigator ook al enkele succesvolle rallyjaren kende. Een nieuwe rallyequipe, die in de toekomst wederom tot leuke resultaten in staat moet zijn!

Van 2015 t/m 2018 bleek de samenstelling Brouwer / Helmink een goede combinatie te zijn. Met diverse klassenoverwinningen, klasseringen binnen de top 15 van het algemene klassement en in principe altijd als snelste Volvo team liet men van zich spreken. In 2019 zal het team met een nieuwe en zeer potente auto op de rallypaden verschijnen!

Na vele jaren met de snelle Volvo 240 Turbo te hebben gereden en daarin diverse successen als klassenoverwinningen en algemene top 15 resulaten te hebben behaald is de auto in December 2018 verkocht naar Spanje.

In Februari 2019 presenteerde het team van Brouwer Rallysport de nieuwe rallywagen voor equipe Pierre Brouwer en Paul Helmink. Vanaf heden zal met met een potente Mitsubishi Lancer EVO X op de rallypaden verschijnen! Daarmee hoopt het team weer een stap te kunnen maken!